High Tea: Samenwerken in de zorg voor ouderen met QOCA

Senioren, verzorgers, familieleden en vrienden zijn op donderdag 19 oktober 2017 welkom tijdens de QOCA High Tea sessie ter introductie van de QOCA home hub voor de ouderen in de regio Utrecht. QOCA Europe samen met TGN (Taiwan Global Network) organiseert deze High Tea in de Sint-Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 4 te Utrecht.

Deelname aan de QOCA High Tea is gratis. U kunt vanaf 13.30 uur naar hartenlust genieten van een hapje en een drankje terwijl je kennismaakt met de eigenschappen en mogelijkheden van de QOCA home hub. Sinds september 2017 is het gebruik van dit platform voor de ouderenzorg in Utrecht-Oost als piloot project van start gegaan, en tijdens deze High Tea krijgen de aanwezigen een demonstratie hoe de QOCA tablet gebruikt kan worden. Er zullen senioren zijn die hun ervaring graag met u willen delen, en er is tijd voor het evaluatie, feedback, beantwoorden van vragen.

De QOCA home hub voorziet in alle mogelijkheden voor ‘sociale communicatie’. Naast online contact kunnen deelnemers zich ook digitaal aanmelden voor activiteiten en voorzieningen die specifiek voor hen in de wijk Utrecht Oost en de stad Utrecht beschikbaar zijn. Inschrijven voor een cursus in de wijk, de krant lezen, aanmelden voor vervoer, het vereist slechts één enkele handeling. Via de tablet is op termijn ook communicatie met de eigen huisarts of het buurtteam mogelijk. Tijdens de pilotfase wordt bijvoorbeeld onderzocht wat nodig is voor het realiseren van veilige en eenvoudige ‘medische communicatie’. Zorgprofessionals zijn actief betrokken om hun vragen over privacy en implementatie beantwoord te krijgen.

Wij nodigen je uit om op donderdag 19 oktober vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur in de Aloysiuskerk aanwezig te zijn. Kom langs, praat, kijk en luister, doe er je voordeel mee. Het aantal plaatsen is beperkt dus meld je snel aan!

Voor de High Tea mag je maximaal twee personen meebrengen. Meld je aan door even te bellen naar Philippe Verstuyft: 06-33692189

Met hartelijke groet,

Team QOCA Europe en TGN

QOCA home hub op de Informatiemarkt Nationale Ouderendag 6 oktober 2017 Utrecht

 

6 oktober – Alles over gezond ouder worden in het Diakonessenhuis

28 september 2017

Informatiemarkt Nationale Ouderendag

Op vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Het Diakonessenhuis besteedt op deze dag speciale aandacht aan gezond ouder worden. Bezoekers kunnen van 13.00 tot 17.00 uur op een informatiemarkt terecht voor het meten van hun spierkracht en een geheugentest. Jongere bezoekers kunnen met een speciaal pak ervaren hoe het is om oud te zijn. Zorgverleners van het Diakonessenhuis en organisaties uit de regio geven informatie over het belang van blijven bewegen en hoe je dat doet, goede mondzorg, gezonde voeding, thuiszorg, valpreventie en activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Aanmelden voor de markt is niet nodig.

Zorg voor ouderen in het Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis zijn we gespecialiseerd in zorg voor ouderen. Op onze verpleegafdeling Ouderengeneeskunde bieden we al tien jaar zorg aan kwetsbare ouderen. De afgelopen jaren is de zorg voor ouderen uitgebreid met een dagkliniek voor onderzoek van ouderdomsproblemen, een speciale afdeling voor ouderen met een gebroken heup en inzet van geriatrische expertise op alle afdelingen van het ziekenhuis. Maar liever hebben we dat ouderen niet in het ziekenhuis belanden. Daarom besteden we tijdens de informatiemarkt op 6 oktober vooral aandacht aan hoe je gezond oud kunt worden en  zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven.

https://www.diakonessenhuis.nl/Pub/nieuws/over-ons-nieuws-2017/over-ons-nieuws-2017-September/6-oktober—Alles-over-gezond-ouder-worden-in-het-Diakonessenhuis.html

 

Innovation makes SMILE!

Why Innovation makes SMILE!

SMILE stands for Self-Management and Independent Living Ecosystem!

QOCA Home Hub is facilitating the elderly live at home healthier, happier longer!

QOCA Home Hub will achieve the final goal of “Innovation makes SMILE!”