QOCA home hub op de Informatiemarkt Nationale Ouderendag 6 oktober 2017 Utrecht

 

6 oktober – Alles over gezond ouder worden in het Diakonessenhuis

28 september 2017

Informatiemarkt Nationale Ouderendag

Op vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Het Diakonessenhuis besteedt op deze dag speciale aandacht aan gezond ouder worden. Bezoekers kunnen van 13.00 tot 17.00 uur op een informatiemarkt terecht voor het meten van hun spierkracht en een geheugentest. Jongere bezoekers kunnen met een speciaal pak ervaren hoe het is om oud te zijn. Zorgverleners van het Diakonessenhuis en organisaties uit de regio geven informatie over het belang van blijven bewegen en hoe je dat doet, goede mondzorg, gezonde voeding, thuiszorg, valpreventie en activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Aanmelden voor de markt is niet nodig.

Zorg voor ouderen in het Diakonessenhuis

In het Diakonessenhuis zijn we gespecialiseerd in zorg voor ouderen. Op onze verpleegafdeling Ouderengeneeskunde bieden we al tien jaar zorg aan kwetsbare ouderen. De afgelopen jaren is de zorg voor ouderen uitgebreid met een dagkliniek voor onderzoek van ouderdomsproblemen, een speciale afdeling voor ouderen met een gebroken heup en inzet van geriatrische expertise op alle afdelingen van het ziekenhuis. Maar liever hebben we dat ouderen niet in het ziekenhuis belanden. Daarom besteden we tijdens de informatiemarkt op 6 oktober vooral aandacht aan hoe je gezond oud kunt worden en  zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven.

https://www.diakonessenhuis.nl/Pub/nieuws/over-ons-nieuws-2017/over-ons-nieuws-2017-September/6-oktober—Alles-over-gezond-ouder-worden-in-het-Diakonessenhuis.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *